In 2011 is deze voormalige fabriek in Portland verbouwd tot woonhuis. De omgeving vroeg natuurlijk om een industriële loft en de bewoners hebben zich laten inspireren door de vele loft’s in New York.

Als je binnen komt is het een grote open ruimte wat natuurlijk prachtig is. Door de leefruimtes enigszins intimiteit te geven is er een grote betonnen blok in de ruimte geplaatst. Dit blok fungeert als scheidingswand tussen keuken en leefruimte waar ook functies aangekoppeld zijn zoals de fantastisch haar, inbouwkast voor servies en een koelkast. Door aan het betonnen blok functies te koppelen doet het mee in de ruimte en wordt het onderdeel van het interieur

De industriële uitstraling die de bewoners graag wilden creëren is zeker gelukt. Toch voelt het ondanks de stoere en iets wat killere materialen, zoals de stalen keuken, betonnen wand, stalen kozijnen, toch warm aan. Zo zie wat hout en veel stof beleving, zoals de eettafel, banken, vloerkleed en gordijnen, doen in een ruimte.

Bron: Pinterest