Creëer rust in jouw slaapkamer

//Creëer rust in jouw slaapkamer

In de slaapkamer begin je de dag en eindig je ook. Niets fijnere en belangrijker dan dat het een ruimte is waar je volledig kan ontspannen zonder al teveel prikkels. De juiste balans tussen kleur, materiaal en indeling, is erg belangrijk. Creëer met onze tips meer rust in jouw slaapkamer. Je leest ze hier.

De indeling van je slaapkamer is de eerste stap. Zorg dat je alles op een logische manier neerzet. Het is fijn dat er voldoende loopruimte in de kamer is. Heb je een kleine slaapkamer, denk groot want dat werkt duidelijker en daardoor lijkt de ruimte groter. Plaats dus grote meubels ivm allemaal kleine.

De ruimte oogt rustiger door de juiste balans in kleur en materiaal. Kies voor een neutrale basis in de vloer en wanden. Ga voor een rustige kleur of behang op de muur. Fellere kleuren geven namelijk veel energie en extra prikkels. Wil je een donkere kleur? kies dan voor een diepe tint, dat werkt namelijk erg ruimtelijk. Of geef alle wanden een kleuren, dit wijkt namelijk net zoals wit doet en daarmee creëer je ook een ruimtelijk gevoel. Werk met accentkleuren in de accessoires, vloerkleed en of dekbed.

Wil je graag een statement maken in de slaapkamer zonder dat het te druk wordt? Kies dan bijvoorbeeld voor een (foto)behang op de wand achter je bed.

Slim opbergen is het codewoord voor meer rust. Berg je spullen op in opbergdozen die gezien mogen worden, kies nachtkastjes waar je veel in op kan bergen en ga voor een bed met lades.

Creëer met lekker veel textiel, beddengoed en vloerkleden, een heerlijke cozy en rustige slaapkamer die fijn aanvoelt. Geef je persoonlijke spullen een plekje waar ze gezien mogen worden en stijl de ruimte af met je favoriete accessoires, posters en lijsten zodat het een feestje wordt om naar bed te gaan!

Bron: Pinterest

Door | 2017-02-07T21:08:34+00:00 07/02/2017|Categorieën: Fijne inspiratie|Tags: , , , , , , , |0 Reacties

About the Author:

Heeft een passie voor gebouwen, interieur, materialen & verrassende combinaties. Houdt van inspireren en geïnspireerd worden.

Geef een reactie