Hotspot Zaterdag; Van oud postkantoor naar grand café

//Hotspot Zaterdag; Van oud postkantoor naar grand café

Het historische oude postkantoor in Leeuwarden uit 1904 is volledig gerestaureerd en sinds vorig jaar een fantastisch grand café worden wat hoort bij het naast gelegen hotel Post-Plaza.

De indrukwekkende bijna kathedraalachtige ruimte heeft een fantastische warme en gezellige sfeer. Door middel van het kleur gebruik, goede verlichting en materiaal gebruik ontstaat in de grote ruimte een fijne sfeer. Een hele lange tijd is het pand niet toegankelijk geweest voor bezoekers, maar sinds vorig jaar gelukkig wel weer.

Niet alleen is de sfeer heel fijn er is ook veel oog voor prachtige leuke details. Zo komt de historie van het oude postkantoor regelmatig terug. De menukaarten zijn gemaakt van oude postmappen, in het logo van Post-Plaza bevindt zich een postbode, de leestafel met de postvakjes oogt als een ouderwetse postsorteertafel, in de wasbak van de toiletten bevindt zich een postzegel en de doekjes waarmee je je handen afdroogt kun je weggooien in oude postzakken.

Het grand café is een plek waar ik persoonlijk heel graag kom om bijvoorbeeld een dag te werken, een zakelijke meeting of juist om heerlijk bij te kletsen met vrienden en familie en te genieten van het heerlijke eten!

 

01-postplaza

02-postplaza

03-postplaza

04-postplaza

05-postplaza \06-postplaza

07-postplaza

08-postplaza

09-postplaza

10-postplaza

12-postplaza

Bron: Post-Plaza

About the Author:

Heeft een passie voor gebouwen, interieur, materialen & verrassende combinaties. Houdt van inspireren en geïnspireerd worden.

Geef een reactie