Indoor jungle

Groen brengt het interieur tot leven. Of het nu grote planten of verschillende kleine planten zijn, groen brengt sfeer in je huis. Creëer gemakkelijk een eigen indoor jungle in je huis met onze tips.

Het mooie van planten is dat ze heel goed te combineren zijn. En wie geen ruimte heeft voor grote planten, kan ook verschillende kleine plantjes bij elkaar op tafel zetten, zoals bijvoorbeeld cactussen of vetplanten. Dat geeft volume aan een ruimte en bevestigt de frisheid van de kleur groen. Maar ook hangplanten zie je veel terug, net als kleine plantjes in een minivitrine. Deze staan ook heel leuk in een open kast.

Zoals we al zeiden kun je planten ook onder een stolp of vitrine plaatsen hierdoor creëer je een mooi stilleven. Plaats de stolp op kleine viltjes, waardoor er nog wel zuurstof in kan komen, of haal s’nachts de stolp van de plant.

Het maken van groepjes met verschillende hoogtes en blad geeft een stoer effect. Met grote potten versterk je ook het stoere effect van de plant en daarnaast krijgt het meer hoogte en volume en dus meer aandacht in je interieur.

Door planten op een tafel of in een stander te plaatsen kun je ze ook meer hoogte en volume geven, waardoor je meer spanning in je interieur creëert. Let op met het maken van groepjes: oneven aantallen werken sterker, dan even aantallen. Dus liever drie of vijf dan twee of vier.

Een plant hoeft niet alleen maar in een pot te staan. Je ziet ook veel hangende planten. Er zijn allerlei vazen en potten op de markt, waarmee je dit kunt creëren. Waaronder de macramé plantenhanger.

Of je nu kiest voor een aantal kleine planten, hangende of groot exemplaren naast de bank of in een hoek van de kamer, planten zijn een mooie frisse eyecatcher in je huis.

About the Author:

Heeft een passie voor gebouwen, interieur, materialen & verrassende combinaties. Houdt van inspireren en geïnspireerd worden.

Geef een reactie