De zachtheid van keramiek

//De zachtheid van keramiek

Keramiek is een verzamelwoord voor onder andere steengoed, aardewerk, porselein en absoluut niet meer weg te denken uit het interieur. Dit komt doordat handwerk en ambacht een trend is die we al een hele tijd zien in het interieur.

Kies voor de zachtheid van keramiek maar maak tegelijkertijd ook een statement in je interieur. Wij geven je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je leest ze hier en shop ook gelijk je favoriete items.

Accessoires van keramiek kun je eigenlijk wel het moderne brocante noemen, ze lijken namelijk geïnspireerd op het Frans brocante gecombineerd met Scandinavische invloeden. Beelden van vogels, cactussen, maar ook vazen en lampen in minimalistisch wit, maar soms ook geglazuurd. Het zijn alledaagse producten vereeuwigd in steen, en daardoor een bijzonder accent in je interieur.

Verzacht een strak of industrieel interieur met een paar accessoires van keramiek. Met witte keramieken accessoires hou je het geheel zacht en luchtig die een ambachtelijke stoere sfeer creëren.

Plaats keramieken accessoires in groepjes bij elkaar dan versterken ze elkaar. Door beelden te verzamelen en te groeperen in een thema en kleur krijg je een eenheid. Kies bijvoorbeeld voor een thema zoals fauna en flora en plaats allemaal verschillenden cactussen en dieren bij elkaar.

Niet alleen vind je accessoires die uitgevoerd zijn in keramiek, maar tegenwoordig ook tegels. Portugese tegels bijvoorbeeld. De tegels worden van keramiek gemaakt omdat ze dan veel sterker zijn dan aardewerk, waar ze voorheen van gemaakt werden. Een mix van tegels op een muur of vloer maakt een ruimte net wat spannender. Kies een eenvoudig en rustig kleuren pallet die past bij de rest van de ruimte zo voorkom je dat het onrustig en chaotisch wordt.

Door | 2017-02-25T16:19:16+00:00 25/02/2017|Categorieën: Styling|Tags: , , , , , , , |0 Reacties

About the Author:

Heeft een passie voor gebouwen, interieur, materialen & verrassende combinaties. Houdt van inspireren en geïnspireerd worden.

Geef een reactie