Feestelijk tafelen

/, Kerst, Styling/Feestelijk tafelen

De december maand staat altijd in het teken van veel etentjes en daar horen mooi gedekte tafels bij. Dit maakt de sfeer niet alleen feestelijk, het is ook een cadeautje voor jezelf en je gasten.

Een mooi gedekte tafel is een lust voor het oog. Een samenwerking tussen textiel, servies en accessoires maken van ieder etentje iets speciaals. De persoonlijke touch en aandacht voor details maken dat jouw gedekte tafel een bijzondere uitstraling krijgt! Lees hieronder onze stylingtips.

De basis

Om mee te beginnen: pak voor elk gerecht een bord van groot naar klein en stapel deze op. De glazen om bijvoorbeeld wijn in te schenken staan altijd rechts boven het bord en links staat het glas voor het water. Ga voor een lossere stijl en leg het bestek aan één zijde van het bord. Wikkel om het bestek een mooie lint of een stoer touw voor een speels effect.

02-tafel-basis

03-tafel-basis

Werk met een thema

Voorkom dat het een rommeltje wordt en bedenk een thema. Hierdoor wordt de styling van je tafel een geheel. Ook kan het je helpen bij de keuze voor je gerechten door vast te houden aan je thema. Hou de basis simpel door bijvoorbeeld een kleur te kiezen en speel met opvallende accessoires in een accentkleur of kies verschillende soorten servies in dezelfde tint en zet bloemen/takken op tafel als contrast. Maak het extra persoonlijk met handgeschreven naamkaartjes of zelfgemaakte menukaarten.

04-thema-tafel

05-thema-tafel

06-thema-tafel

07-thema-tafel

Servies

Bijzonder servies maakt tafelen extra speciaal. Kies bijvoorbeeld voor gekleurd servies met hetzelfde patroon/stijl. De herhaling van een patroon en kleuren geeft namelijk rust.

08-servies-tafel

09-servies-tafel

Accessoires

Een stoere en robuuste uitstraling creëer je door te kiezen voor natuurlijk materialen zoals houten snijplanken, planten en bloemen. Door te kiezen voor hetzelfde kleurbeeld of juist hetzelfde materiaal gebruik zoals bijvoorbeeld glas kan je eindeloos combineren. Maak groepjes met oneven aantallen zoals 3, 5 of 7.

10-accessoires-tafel

11-accessoieres-tafel

Bron: Pinterest

Door | 2017-01-02T14:34:27+00:00 23/11/2016|Categorieën: Feest, Kerst, Styling|Tags: , , , , , , |0 Reacties

About the Author:

Heeft een passie voor gebouwen, interieur, materialen & verrassende combinaties. Houdt van inspireren en geïnspireerd worden.

Geef een reactie